Terapia Toivontie
Sinua varten
 

Rat­kai­su­kes­kei­nen terapia

Kiinnostaako sinua voimavaraistava terapia? Haluatko löytää ratkaisuja toimimattomiin tilanteisiin? Rat­kai­su­kes­kei­syy­des­sä keskitytään voimavaroihin ja toivon näkökulmaan tulevaisuudessa. Epäonnistumiset, vastoinkäymiset ja mokat voidaan kääntää lopulta voimavaraksi. Rat­kai­su­kes­kei­syy­des­sä ymmärretään, että asioihin on olemassa useampia näkökulmia. Näkökulmaa vaihtamalla asian tila voi yllättävästi muuttua ja uusi ratkaisu löytyä.
Ratkaisukeskeisyys on tapa ajatella ja katsoa maailmaa. Terapiassa keskitytään positiivisen tulevaisuuden näkökulmaan ja voimavaroihin. Menneisyydestä noukitaan se, mitä voi oppia. Käsitellään se, mitä on tarvis ja jatketaan matkaa. Terapiassa lisätään sitä, mikä toimii. Rat­kai­su­kes­kei­syy­des­sä kastelemme kukkia, emme rikkaruohoja.

Pureutuessamme elämän ongelmakohtiin mietimme, kuinka voisi toimia toisin. Vaihdamme näkökulmaa. Rat­kai­su­kes­kei­syy­des­sä on oivallettu, että tilanteeseen voi vaikuttaa useasta kohdasta. Uudenlainen ratkaisu voi katkaista ongelmaa ylläpitävän kehän.
Terapia Toivontien työskentelytapa on tavoitteellinen. Kysymys on lyhytterapiasta, jossa keskitytään asiakkaalle tärkeimpiin asioihin. Teemme asiakkaan tavoitteiden pohjalta yhdessä suunnitelman työskentelylle ja sen kestolle. Vastaanotolle voi tulla yksilönä tai pariskuntana. Lähtökohtanamme on aina asiakkaan maailmankuva ja vakaumus. Meillä on valmius tehdä ratkaisukeskeistä terapiaa myös kristillisessä viitekehyksessä.